header-image-bg

Prevoz do Sofije

7 август

Prevoz do Sofije

 • Svakodnevni prevoz putnika kombi vozilima (8+1) do Sofije. Polazak sa dogovorenog mesta, u dogovoreno vreme i transfer do željene adrese u Sofiji;
 • Mogućnost transfera od aerodroma u Sofiji do Beograda i obrnuto;
 • Iznajmljivanje/najam vozila (kombi vozila, minibusa ili autobusaza grupu putnika (prijatelji, kolege, rođacido željene destinacije.
 • Organizovanje izleta ili shopping tura.

Rezervišite naš prevoz odmah popunjavanjem naše forme, pozivom na broj +381603393305 ili preko fejsbuk stranice.

Naš glavni cilj je da pružimo pouzdano i sigurno rešenje svim našim klijentima. Potvrda našeg uspešnog poslovanja se ogleda u tome što nas skoro svaki klijent nakon saradnje sa nama, ponovo angažuje.

SOFIJA

Kada posetite glavni grad Bugarske susrešćete se sa bogatim istorijskim, umetničkim i kulturnim riznicama i imati mogućnost da uživate u jedinstvenoj gastronomiji dok doživljavate kulturnu raznolikost. A ipak, sve će vam se činiti tako bliskim, da ćete Sofiju odmah prihvatiti kao svoju.

Sofija (stari naziv – Serdika) je glavni grad Bugarske i nalazi se na krajnjem zapadu ove zemlje, na samo 50 kilometara od srpske granice. Idealno je pozicionirana i za zimski i za letnji turizam. Okolina grada bogata je i mineralnim izvorima i banjskim lečilištima. Danas je Sofija moderan evropski grad koji se užurbano obnavlja posle decenija provedenih iza gvozdene zavese. U Sofiji cete videti mnoštvo prelepih pravoslavnih crkava i bogato istorijsko nasleđe. Sofijom su vladali Tračani, Rimljani, Vizantinci,Turci. Samo ime grada znači mudrost što umnogome karakteriše njegov istorijski razvoj, čemu doprinosi i činjenica da nikada nije bio rušen čak ni tokom svetskih ratova.

Glavne atrakcije u Sofiji se većinom nalaze u centralnom gradskom jezgru. Ukoliko planirate posetu Sofiji, sledeće stvari toplo preporučujemo da uključite u intinerer:

 • Katedrala Aleksandar Nevski – Sedište patrijaršije i simbol Sofije, katedrala Aleksandar Nevski je monumentalna građevina u samom centru grada izgrađena u neovizantijskom stilu. Hram Aleksandra Nevskog jedan je od najvećih pravoslavnih hramova u svetu. On je simbol ne samo Sofije, već i Bugarske, a samim tim je i najposećenija turistička atrakcija. 
 • Nacionalni Teatar Ivan Vazov. Nacionalni Teatar je najstarije pozorište u zemlji. Smešten je u dnu centralnog gradskog parka, pa je ovo mesto super da napravite i kratki predah u razgledanju i opustite se malo.
 • Vitoša Bulevar- nosi ime po planini Vitoši koja se nalazi nadomak Sofije i čiji se obronci mogu videti iz raznih delova grada. Vitoška, kako ga žitelji Sofije od milošte zovu, je glavna pešačka zona u Sofiji. Pešačka zona počinje od trga Svete Nedelje, gde se nalazi i Palata Pravde, i teče sve do ulaza u Južni park, gde je smeštena Narodna Palata Kulture ili NDK. Baš kao i u Knez Mihailovoj u Beogradu, i ovde možete naći poznate svetske brendove, raznorazne prodavnice i butike, kao i mnogobrojne ugostiteljske objekte.
 • Crkva Svete Nedelje – U neposrednoj blizini Vitoša bulevara nalazi se crkva koja je posebno interesantna turistima iz Srbije i bivše Jugoslavije jer u njoj počivaju mošti jednog on najvećih srpskih srednjovekovnih vladara – kralja Milutina.
 • Trg Nezavisnosti i Narodno Sobranije – Ovaj deo strogog centra je poznat i kao Sofijski Largo, arhitentonska celina koju čine tri monumentalne građevine: Narodno Sobranije, zgrada TZUM-a i zgrada Ministarstva.
 • Iskopine Serdike – Na teritoriji Sofije se tokom antičkih vremena nalazila rimska naseobina Serdika. Svedočanstvo o tom vremenu otkriveno je tokom radova na novoj stanici metroa Serdika II, koja se nalazi ispod Sofijskog Larga. U blizini stanice metroa Serdika nalazi se i statua Svete Sofije, po kojoj je bugarska prestonica i dobila ime.
 • Centralna Mineralna Banja – Podignuta početkom 20. veka na mestu gde su se nalazila turska kupatila za vreme Osmanlijske vladavine, Centralna Banja je klasičan primer bečke secesije pomešane sa bugarskim i vizantijskim arhitektonskim stilovima.Sofija možda nije lepa poput nekih poznatijih evropskih metropola – ali svakako ima neku vrstu šarma. U gradu ima šta da se vidi, plus je sve još uvek prilično jeftino, čak i za naš standard.