header-image-bg

Prevoz do Budimpešte

23 March

Prevoz do Budimpešte

  • Svakodnevni prevoz putnika kombi vozilima (8+1) do Budimpešte. Polazak sa dogovorenog mesta, u dogovoreno vreme i transfer do željene adrese u Budimpešti;
  • Mogućnost transfera od aerodroma u Budimpešti do Beograda i obrnuto;
  • Iznajmljivanje/najam vozila (kombi vozila, minibusa ili autobusa) za grupu putnika (prijatelji, kolege, rođaci) do željene destinacije.
  • Organizovanje izleta ili shopping tura.

Rezervišite naš prevoz odmah popunjavanjem naše forme, pozivom na broj +381603393305 ili preko fejsbuk stranice.

Naš glavni cilj je da pružimo pouzdano i sigurno rešenje svim našim klijentima. Potvrda našeg uspešnog poslovanja se ogleda u tome što nas skoro svaki klijent nakon saradnje sa nama, ponovo angažuje.

BUDIMPEŠTA

Budimpešta “kraljica Dunava”, bivša prestonica Ugarskog carstva prelepa je tokom cele godine. Grad na obali Dunava, na samo 400km od Beograda, idealna je destinacija za nezaboravni vikend, romantično putovanje koje i bez mnogo novca uvek možete priuštiti, grad koji ima da ponudi od impresivnih građevina i istorijskih spomenika, do odličnog noćnog provoda, romantike i šopinga.

Današnja Budimpešta obuhvata 3 nekadašnja grada. Budim je tih, brdovit, rezidencijalni deo, koji se nalazi zapadno od Dunava. Obuda (stari Budim) je severno od njega, a ravna i nešto življa Pešta prostire se sa istočne strane reke. Ova tri grada su se ujedinila 1873.godine i tako je nastala Budimpešta.

Budimpešta može da se pohvali prelepom arhitekturom i bogatim istorijskim nasleđem. Obavezno posetite ulicu Vaci- glavnu pešačku i šoping ulicu u gradu i ulicu Andraši, u narodu poznata kao Avenija kulture, zbog znamenitosti koje su smeštene duž bulevara. Najpoznatije među njima su Opera, Trg Heroja- jedan od glavnih gradskih trgova, koji je zajedno sa bulevarom deo kulturne baštine. Centralni deo trga predstavlja Milenijumski spomenik sa statuama sedam plemenskih vođa koji su osnovali Mađarsku. Interesantna atrakcija je i dvorac Vajdahunjad koji predstavlja repliku rumunskih dvoraca. Najpoznatiji most je Sečinjijev lančani most, koji spaja Budim i Peštu. Krase ga kamene skulpture lavova koje ga simbolično čuvaju.

Zanimljivosti koje niste znali: 

  • Ispod ovog grada se nalazi največi sistem geotermalnih pećina na svetu.
  • Nijedna zgrada u Budimpešti ne sme biti viša od 96 metara (Visina Bazilike Svetog Ištvana i Parlamenta).
  • U gradu se nalazi jedan od najstarijih Zoo vrtova na svetu,
  • Sam grad ima preko 100 termalnih izvora.

Budimpeštu možete posetiti tokom novogodišnjih praznika, dok je trese šoping groznica, u ranu jesen dok je još prijatno šetati obalama Dunava ili na proleće dok se sa nestrpljenjem čeka sezona kupanja na otvorenom u jedinstvenim termalnim bazenima, karakterističnim za ovaj evropski grad.

Leave a Reply